Норвегія вимагає посилити контроль за поводженням зі зброєю в біатлоні після курйозу на Кубку світу

Норвезький біатлонний союз (NSSF) вимагає від організаторів міжнародних змагань зробити жорсткішими правила поводження з гвинтівками. Про це повідомляє місцеве видання NRK.

На початку календарного року увагу біатлонної спільноти привернув епізод за участю бельгійця Тьєррі Ланґера на етапі Кубка світу в Поклюці. Після падіння на дистанції біатлоніст намагався прочистити власну гвинтівку на стрільбищі, притуливши зброю до обличчя.

«Цього не варто повторювати вдома», — розповідав Ланґер, якому вдалося уникнути значних санкцій з боку Міжнародного союзу біатлоністів (IBU).


В IBU аргументували: чинні обмеження в поводженні зі зброєю наразі діють достатньо ефективно, аби не вносити жодних змін до регламенту.

Зі свого боку, Норвегія наводить як приклад власні жорсткі обмеження для біатлоністів. Президент місцевої федерації Арне Гортен розповів, що якби епізод стався на місцевих норвезьких змаганнях, Ланґера було б усунено від виступів.

Звернення з вимогою змінити правила Норвегія планує скерувати до IBU впродовж кількох тижнів. У федерації очікують, що технічний комітет керівного органу перегляне зміни до правил під час засідання у травні.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне