Дмитро Підручний: Для мене стало сюрпризом, що вдалось бути так високо

Дмитро Підручний: Для мене стало сюрпризом, що вдалось бути так високо

Фото: IBU/H. Deubert

Повернення Дмитра Підручного - найбільш очікувана подія напередодні старту чемпіонату світу. Вже в першій гонці після операції та відновлення, він піднявся на подіум етапу Кубка IBU в Обертілліаху, ставши бронзовим призером спринту.

- Дмитре, вітання з подіумом! Хвилювався перед стартом?

- Якщо чесно, взагалі не хвилювався. Був абсолютно спокійним, нічого особливого від себе не очікував – просто розумів, що потрібно працювати в своєму режимі і зробити максимум від того, що можу. Перед стартом розраховував хоча б на топ-10-15 за сприятливих обставин.

- На стрільбі був дуже складний вітер. Як вдалось відстрілятись лише з одним колом штрафу?

- Пристрілка була досить важкою. За той час, поки я тут тренуюсь, такого вітру ще не було, і вчора на тренуванні був цілковитий штиль. Сьогодні на пристрілці вітер був то справа, то зліва. Але, можливо, мені трішки пощастило, тому що на лежці він був стабільним, з однієї сторони – я цим скористався, зробив поправку і стріляв влучно. Стоячи, на жаль, стався «мій» помах – вітер на це ніяк не впливав. Як вдалося? Концентрувався, намагався відпрацювати якомога якісніше. Адже розумів, що мій фізичний стан поки що не настільки хороший, аби з промахами бути високо. Хоча зараз, переглянувши аналіз, розумію, що біг сьогодні досить непогано.

- Ти вже три тижні тренуєшся в Обертілліаху. Це допомогло краще розподілити сили по дистанції?

- Я завжди в горах намагаюсь розподіляти сили рівномірно, і сьогоднішня гонка не була винятком. Намагався рівномірно бігти з першого кола. На жаль, на останньому колі відчувалось, що моя права нога ще не в тих кондиціях, аби боротись на підйомах, і на тих ділянках траси, де складніший рельєф, я програвав суперникам дещо більше. Ці відрізки сьогодні дались найважче.

- Повернення - й одразу подіум! Здивований?

- Звичайно, здивований! Конкуренція тут досить висока, і для мене стало сюрпризом, що вдалось бути так високо. Норвежці тут домінують, як і на Кубку світу, і потрапити на подіум в такому суперництві для мене дуже приємно і важливо.


 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне