Микола Зоц підбив підсумки виступу українок в Рупольдингу: Все пройшло за планом

Вчора, 14 січня, у німецькому Рупольдингу завершився п'ятий етап Кубка світу з біатлону.

Старший тренер жіночої збірної України Микола Зоц в коментарі Суспільне Спорт поділився враженнями від етапу в Рупольдингу.

- Все пройшло, як і було заплановано. Основний склад взяв участь в одній гонці, естафеті, потім поїхали на збір. І ми мали можливість інших дівчат продивитися. Звісно, що ми можемо оцінювати їх лише по естафеті. Чесно скажу, що естафета для нас на сьогодні — завищений результат. І щоб до нього бути готовим, треба, щоб все зійшлося, як це й було у Рупольдингу. Решта — йде робочий процес формування команди, за планом, який був раніше розписаний. Все добре.

- Чи склад на етап у Рупольдингу був з прицілом на чемпіонат світу?
З прицілом — можливо. Але у цьому сезоні не можемо говорити про основний склад, про повноцінний склад з чотирьох біатлоністок. Неосновною ціллю у нас є чемпіонат світу, цього року у нас [мета] — формування команди. А щоб формувати команду... Ми можемо зупинитися на тих чотирьох біатлоністках і більш добре виступати цього сезону. Але ми не матимемо можливості краще проглянути інших дівчат. І тоді ми повернемося назад на 3-4 роки.
Ми йдемо цього сезону іншим шляхом. Хочемо подивитися всіх [біатлоністок] на цих етапах Кубка світу: хто що хоче та може і як. А для того, щоб подивитися, потрібно взяти участь в цих міжнародних змаганнях. І через падіння, як би це боляче не було, бо дівчата може й перспективні та натреновані, але біатлон це, передусім, психологія. І потрібно ще у таких відповідальних змаганнях подивитися, як вони себе поводитимуть за різних ситуацій.
Щодо чемпіонату світу цього року, то ця четвірка, Юлія Джима, Христина Дмитренко, Ірина Петренко та Анастасія Меркушина — та, навколо якої буде формуватися команда.


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне