CAS скоротив термін дискваліфікації Сімони Халеп

CAS скоротив термін дискваліфікації Сімони ХалепСпортивний арбітражний суд скоротив термін дискваліфікації експершої ракетки світу з чотирьох років до дев'яти місяців.

«Колегія CAS одноголосно ухвалила, що чотирирічний термін дискваліфікації, накладений Незалежним трибуналом ITF, має бути скорочено до терміну дискваліфікації в дев'ять місяців, починаючи з 7 жовтня 2022 року, що спливає 6 липня 2023 року», - ідеться в офіційній заяві CAS.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Халеп була тимчасово відсторонена від виступів за порушення антидопінгових правил. У пробі тенісистки, взятій на US Open, після матчу проти українки Дарії Снігур, було виявлено заборонену речовину - роксадустат.
Пізніше Халеп було пред'явлено звинувачення в додатковому порушенні антидопінгових правил, коли в її біологічному паспорті спортсмена (ABP) було виявлено «підтвердження використання забороненої субстанції» протягом тривалого періоду часу.

У вересні цього року Незалежний трибунал дискваліфікував румунку на чотири роки.

Минулого місяця в Лозанні відбулося засідання суду, в якому Сімона Халеп оскаржувала рішення Незалежного трибуналу і за підсумками якого вона тепер отримала можливість повернутися до Туру.

Щодо звинувачення в застосуванні роксадустату в заяві CAS йдеться про таке: "Ретельно розглянувши всі надані докази, комісія CAS вирішила, що пані Халеп довела, виходячи з принципу ймовірності, що роксадустат потрапив у її організм унаслідок вживання зараженої добавки, яку вона використовувала в період незадовго до 29 серпня 2022 року, і що роксадустат, виявлений у її пробі, було отримано з цього зараженого продукту. У результаті комісія CAS вирішила, що пані Халеп також довела, виходячи з принципу ймовірності, що порушення нею антидопінгових правил не було навмисним».

 
За матеріалами: Великий теніс України
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне