Канада вимагатиме «бронзу» Олімпіади-2022 після відсторонення росіянки Валієвої

Канада вимагатиме «бронзу» Олімпіади-2022 після відсторонення росіянки ВалієвоїФедерація фігурного катання Канади планує апеляцію на рішення ISU. Канада вимагатиме визнати країну бронзовим призером командних змагань з фігурного катання на Олімпіаді-2022 після дискваліфікації росіянки Каміли Валієвої. Про це повідомила пресслужба Федерації фігурного катання Канади.

На зимових Іграх-2022 у Пекіні збірна Канади посіла четверте місце у командних змаганнях з фігурного катання. На турнірі канадські фігуристи здобули дві нагороди (у змаганнях жінок й танцях на льоду) та поступились у підсумку ОКР, США та Японії відповідно.

На початку 2024 року CAS дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки через допінг-справу. Окрім цього, Міжнародний союз ковзанярського спорту (ISU) відібрав у Росії «золото» командних змагань з фігурного катання у Пекіні-2022.

Оскільки ISU лише відібрала в ОКР нагороду, а не анулювала результати команди на турнірі, позиції решти країн залишилися незмінними. Однак Канада планує апелювати до рішення CAS, який не тільки відсторонив російську фігуристку, але й дискваліфікував її результати.

«Федерації фігурного катання Канади розчарована позицією ISU щодо медалістів командних змагань з фігурного катання на Олімпіаді-2022 у Пекіні. CAS постановив, що чотирирічна заборона включає дискваліфікацію [всіх] результатів Каміли Валієвої після позитивного тесту [на допінг]. ISU у своєму рішенні не застосовує правило, в якому зазначено, що "конкуренти, які закінчили змагання на нижчих місцях, ніж дискваліфікований конкурент, піднімуться. Skate Canada категорично не погоджується з позицією ISU і розгляне всі варіанти оскарження цього рішення», – йдеться у заяві.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне