ISU приєднався до WADA з вимогою до CAS усунути російську фігуристку Валієву

ISUприєднався до WADA з вимогою до CAS усунути російську фігуристку ВалієвуМіжнародний союз ковзанярів (ISU) оскаржуватиме в суді рішення не усувати від змагань російську фігуристку Камілу Валієву. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті організації.

Після перемоги в командному турнірі зимової Олімпіади-2022 на той час 15-річна фігуристка отримала позитивний результат допінг-тесту, який проходила в грудні 2021 року на чемпіонаті Росії. ISU та МОК досі не нагородили призерок командних змагань Ігор у Пекіні - в організаціях очікують на завершення розслідування справи росіянки.

Російський антидопінговий трибунал відтоді визнав, що позитивний тест Валієвої не був результатом «її помилки або недбалості». В РФ обмежилися дискваліфікацією її результату на національній першості.

Зі свого боку, Всесвітне антидопінгове агентство (WADA) вже звернулося до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні. В організації вимагають від суду дискваліфікувати Валієву на чотири роки та анулювати її результати від 25 грудня 2021 року, що гарантовано позбавить збірну Росії командного «золота» Олімпіади в Пекіні.

ISU так само звернувся до CAS з апеляцією на рішення російського трибуналу. В організації переконані, що 15-річний вік фігуристки не може бути виправданням для порушення нею антидопінгових правил.

«ISU дотримується думки, що всі молоді спортсмени мають бути захищені від допінгу. Такий захист не може бути забезпечений звільненням молоді з-під дії санкцій», - йдеться в заяві.

Скандал із Валієвою став одним із каталізаторів збільшення вікового ліміту для участі спортсменів у дорослих змаганнях з фігурного катання. Упродовж нового олімпійського циклу він поступово зросте до 17 років. Сезон 2022/23 – останній, у якому в дорослих турнірах можуть брати участь 15-річні фігуристи.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне