Олімпійський чемпіон, який зрадив Україну, допомагає пропаганді Росії, але живе в Таїланді

Олімпійський чемпіон, який зрадив Україну, допомагає пропаганді Росії, але живе в ТаїландіОлімпійський чемпіон Пекіна-2008 зі стрільби з малокаліберної гвинтівки Артур Айвазян змінив український паспорт на російський 2014 року, коли РФ захопила Крим. Спортсмен заявляв, що не хоче їхати з острова, а жити там, залишаючись українцем, неможливо. А нещодавно з радістю підіграв російській пропаганді, обурюючись тим, що до ОІ-2024 можуть допустити лише нейтральних співвітчизників, і запропонував Росії створювати свої Олімпійські ігри.

Після золотої медалі на Олімпіаді-2008, Айвазян в інтерв'ю розповідав, що не може без українського борщу. Однак у 2014 році після окупації Криму Росією вирішив змінити паспорт: «Коли все сталося, зрозумів, що мешкати на території Росії та виступати за Україну – неможливо. Я довгий час живу в Криму і нікуди не збираюся переїжджати, тому тепер хочу виступати за збірну Росії».

А український паспорт зі слів спортсмена він отримав мало не випадково: народився та виріс у Вірменії, після чого поїхав до Львова, закінчив Державний інститут фізкультури, пройшов строкову службу в армії. А коли Україна набула незалежності, то просто автоматично став громадянином цієї країни. А 2014-го також автоматично став росіянином.

Після чого в розмові зі ЗМІ з РФ розповідав про вкрай складні стосунки з головним тренером збірної України, який не дуже шанував спортсменів з Криму, про плачевний стан стрілецької школи олімпійського резерву, у яку Україна не вклала ні копійки, про змагання та збори власним коштом. А в РФ фінансування та премії зовсім на іншому рівні.

Також Айвазян наголошував, що в Україні про російський Крим розповідають усілякі страшилки, а у них там тепер усе чудово. Але на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро під прапором РФ він не потрапив, як і на Ігри-2020 у Токіо, хоча стрільці мають дуже довгий спортивний вік.

На даний момент працює старшим тренером збірної Таїланду: «Колись Таїланд допомагав мені готуватися до Олімпіади, надаючи безкоштовно свою базу. Тепер настав час відгукнутися на їхнє прохання».

 
За матеріалами: «Obozrevatel»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне