Матвій Бідний: Допускати на Олімпіаду тих, хто підтримує війну — це зневажати олімпійські принципи

Матвій Бідний: Допускати на Олімпіаду тих, хто підтримує війну — це зневажати олімпійські принципи

Матвій Бідний. Фото: mms.gov.ua

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний в інтервʼю німецькому Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив, що рішення МОК допустити громадян росії та білорусі до участі в Олімпіаді суперечить основним олімпійським цінностям, особливо у контексті тих спортсменів, які відкрито підтримують війну.

Особливу увагу Матвій Бідний звернув на випадок з російським тхеквондистом Владиславом Ларіним, якого допустили до участі в Олімпіаді попри відкриту підтримку агресивної війни. Цей факт, за словами Бідного, яскраво демонструє невідповідність дій МОК заявленим критеріям «нейтральності»:

«Візьміть випадок борця тхеквондо Владислава Ларіна. Міжнародна федерація його відсторонила від чемпіонату світу. Він не виступив і не кваліфікувався, тому що збирав кошти для збройних сил і зняв відео на їх підтримку. Але що ми бачимо? У Китаї проходить кваліфікаційний турнір, він бере в ньому участь, і одразу міжнародна федерація оголошує, що він отримав кваліфікацію на Олімпійські ігри», — акцентує Матвій Бідний.

Керівник міністерства прогнозує, що російські спортсмени неодмінно спробують використати Олімпіаду як майданчик для пропаганди та наголосив на необхідності відстоювати істинні олімпійські принципи.

«Росіяни займаються тим, що ми називаємо «ікорною дипломатією». Вони набули дуже великого впливу в міжнародних федераціях, і багато їхніх представників також працюють у міжнародних федераціях. Звичайно, росіяни повністю використовують свій вплив. У них є величезні кошти для такого виду лобіювання», — зазначив очільник Мінмолодьспорту.

Ми раніше повідомляли, що найтитулованіші українські атлети закликають владу Франції та організаторів Олімпійських ігор відсторонити Владислава Ларіна та інших російських спортсменів, що підтримують війну, від участі у Паризькій Олімпіаді.


 
За матеріалами: mms.gov.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне