Деніз Херманн-Вік завершує кар'єру біатлоністки

Деніз Херманн-Вік завершує кар'єру біатлоністки

Фото: Manzoni/IBU

Німецька біатлоністка Деніз Херманн-Вік оголосила про завершення кар'єри після закінчення сезону - повідомляє сайт IBU.

«Я завжди відчувала, що це абсолютний привілей - мати можливість перетворити свою пристрасть на професію. Моє життя стало багатшим завдяки дружбі, яку я завела, і чудовим людям, яких зустріла. Дякую всім, хто підтримував мене постійно і завжди вірив у мене - без вас це було б неможливо! Після 16 років лижних перегонів і семи років біатлону настав час почати новий розділ. Я в захваті від пригод, які моє життя приготувало для мене далі» - написала Деніз Херрманн-Вік у Instagram.

Успішна шестирічна кар'єра Херманн-Вік на етапах Кубка світу з лижних перегонів включала шість індивідуальних подіумів та олімпійську бронзову медаль у жіночій естафеті 2014 року, перш ніж вона оголосила про свій перехід у біатлон у 2016 році.

Незважаючи на її недосвідченість та обмежені навички стрільби, Херрманн розпочала свою біатлонну кар'єру, вигравши спринт Кубка IBU у Бейтостолені у 2016 році, потім посіла третє місце у другому змаганні та одразу ж була переведена на етапи Кубка світу.

Стабільне поліпшення результатів було відмінністю біатлонної кар'єри Херрманн. Німецька зірка здобула свої перші дві перемоги на етапах Кубка світу, зробивши дубль у спринті/пас'юті на відкритті сезону Кубка світу 2017/18 в Естерсунді. Ці дві перемоги започаткували її сходження від новачка до справжньої сили в біатлоні.

Нині Деніз є олімпійською чемпіонкою з біатлону, дворазовою чемпіонкою світу та має 9 особистих перемог на етапах Кубка світу. Також у Холменколлені спортсменка побореться за свій другий Малий кришталевий глобус у спринті.


 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне