Марте Олсбю Ройселанд завершує кар'єру

Марте Олсбю Ройселанд завершує кар'єру

Фото: biathlonworld.com

Норвезька біатлоністка Марте Олсбю Ройселанд повідомила про завершення своєї спортивної кар'єри.

Марте залишає спорт із безпрецедентним рекордом, який підкреслююється її приголомшливими успіхами в останні чотири роки. За цей час вона значно покращила свою стрільбу - з 83% влучань в сезоні 2018/19, до 91% в сезоні 2021/22 року, а також розкрила свій талант на трасі, стала зіркою норвезької команди та прославилася, як «машина» для здобуття медалей:

- 7 (3 золотих) медалей Олімпійських ігор
- 17 (13 золотих) медалей Чемпіонату світу
- 56 (28 золотих) медалей Кубка світу
- Великий кришталевий глобус сезону 2021/2022
- 2 Малих кришталевих глобусів

Олсбю Ройселанд - 13-разова чемпіонка світу, що є рекордом для жіночого біатлону. Найяскравішим в кар'єрі Марте безумовно є ЧС в Антхольці, де вона здобула п’ять золотих медалей (спринт, мас-старт, одиночна змішана естафета, змішана естафета та жіноча естафета), а також дві бронзи (індивідуальна гонка на 15 км та гонка переслідування). Таким чином вона стала першою в історії спортсменкою, яка виграла медаль у кожній дисципліні Чемпіонату.

Кубок світу в  Холменколлені стане прощальним етапом її видатної спортивної кар'єри.

«Це рішення було ухвалено не вчора. Я думала про це давно і відчувала це протягом усього року. Думаю, що час настав. Минулий сезон був неймовірним, поточний - став набагато важчим, але він того вартий. Я задоволена кожним моментом у професійному спорті, але настав час попрощатися з ним. Я усвідомлюю, що життя не обмежується біатлоном. Звичайно, цей спорт завжди буде в моєму серці, але я з нетерпінням чекаю на майбутні виклики!»


 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне