Антон Дудченко: Дуже радий повернутися до змагань на Кубок світу

Антон Дудченко: Дуже радий повернутися до змагань на Кубок світуСьогодні, 13 січня, в Рупольдингу (Німеччина) на п’ятому етапі Кубка світу з біатлону-2022/2023 пройшла а чоловіча естафета. Збірна України зайняла шосте місце.  Українці продемонстрували найкращий результат сезону в естафетах.

Антон Дудченко був фінішером команди і зумів вивести команду на шосте місце. Спортсмен розказав як складалася для для нього гонка, адже він нещодавно перехворів.

- Антоне, що зі здоров’ям, як себе сьогодні почували на трасі?

- Зараз майже все добре, трішки кашель залишився, але він вже не заважає. Дуже радий повернутися до змагань на Кубок світу, тому що коли хворів, спостерігав за гонками по телевізору і дуже вже хотів взяти сам у них участь.

Сьогодні саме ці емоції і заважали на вогневому рубежі. Але це перша гонка після хвороби, тому я задоволений виступом. Треба ще подивитися аналіз, та, думаю, що після хвороби й температури я непогано відпрацював. Звісно, траса важка, але ж треба враховувати погодні умови. Наразі тут дуже тепло. Коли приїхав на пристрілку, думав, що траса до четвертого етапу буде вщент розбита. Але нічого, якщо не враховувати деякі ділянки, то для такої погоди траса нормальна була.

Підтримка фанів допомагала?

- Так, звісно, тут досить багато саме наших уболівальників. Звісно ж це дуже приємно, що в такий важкий для країни час люди виїжджають і підтримують нас. Ми це дуже цінуємо.

- Чи змінилися особисто для вас плани у зв’язку із перенесеною хворобою?

- Ні, планую виступати на Кубку світу в Антхольці, адже це останній етап КС перед чемпіонатом світу, потім поїду на чемпіонат Європи. Я ж два етапи пропустив, тому ці старти підуть тільки на користь.

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне