Любов Кип’яченкова: Перший старт - дуже емоційна гонка

Любов Кип’яченкова: Перший старт - дуже емоційна гонкаСьогодні, 12 січня, у Рупольдингу (Німеччина) на п’ятому етапі Кубка світу з біатлону пройшла жіноча індивідуальна гонка на 15 км с чотирма вогневіми рубежами. Для українськой біатлоністки Любові Кип’яченкової гонка стала дебютною на Кубку світу. Спортсменка оцінила свій виступ.

- Перш за все, Люба, від імені нашого сайту вітаю вас із дебютом на Кубку світу. Якою для вас стала ця гонка?

- Дуже емоційна була, так як це перший старт. Я готувалася до неї, дуже хвилювалася, хотілося показати Україну на достойному рівні. Хотіла й спробувати свої сили на такому елітному рівні. Щось сподобалося, щось не дуже. Біглося мені сьогодні достатньо добре. Атмосфера гарна, багато хто підтримує, адреналін зашкалює, тому ти хочеш бігти все краще і швидше. А не сподобалася моя стрільба. На першій же стрільбі лежачи піймала три промахи, і мене це дуже засмутило, адже хотілося себе показати з кращого боку. Та все ж спробувала зібратися, тому, незважаючи на промахи, я намагалась боротися до останнього метра дистанції. Що стосується самої гонки, то це був однозначно гарний досвід. Коли тільки вийшла на старт почала хвилюватися: дивлюсь навкруги, одна еліта, одні зірки, всі дуже сильні. Наче все розумієш, а все одно сердечко йокає. Звісно, тут багато глядачів і велика різниця у атмосфері із Кубком IBU. Мені все це дуже сподобалося. Ніхто з вболівальників не заважав, а підтримка глядачів додавала сил.

- Можна конкурувати?

- Так, я побачила, що можна - треба більше працювати над стрільбою. Планую з тренерами більше уваги приділяти саме стрільбі. Бо дуже прикро, коли бачиш, що можеш конкурувати, але стрільба тебе так далеко відкидає. Хочу не тільки на трасі гарно працювати, а й на рубежі.

- Як вам ця траса, сподобалась чи ні, адже взимку ви тут вперше бігли?

- Не сильно мені тут сподобалося, бо для мене вона дуже важка. Тут треба не тільки на рівнині працювати, якої достатньо багато, а й на підйомах, вся траса робоча, ніде відпочити.

- Лижі як працювали?

- Лижі були непогані, та я пізно стартувала у останньому десятку і траса вже була розбита, лижі трошки підтуплювали. Я старалася вибирати жорсткі ділянки, щоб краще було бігти.

- Як себе почуваєте?

- Наразі все добре. Почуваю себе нормально. Коли сказали, що треба поїхати на Кубок світу допомогти команді, я була готова. Поки такий стан у мене, поки нічого не болить і все виходить, намагаюсь максимальне задоволення від сезону отримувати.

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне