Американська баскетболістка Ґрайнер поновила кар'єру після звільнення з російської в'язниці

Американська баскетболістка Ґрайнер поновила кар'єру після звільнення з російської в'язниціАмериканська баскетболістка Бріттні Ґрайнер повернеться до виступів у Жіночій національній баскетбольній асоціації (WNBA) після звільнення з російської в'язниці.

32-річна Ґрайнер, чемпіонка двох Олімпіад (2016, 2020) та ліги WNBA (2014), була затримана в Росії у лютому 2022 року. Після прибуття до країни в американки виявили гашишні масла, через що в РФ її засудили до дев'яти років ув'язнення.

Ґрайнер звільнили з-під варти в РФ у грудні, коли між США та Росією відбувся її обмін на відомого торгівця зброєю Віктора Бута. Відтоді спортсменка повернулася до Штатів та за більш ніж два місяці поновлює баскетбольну кар'єру.

Про укладання річної угоди з Бріттні оголосив її попередній клуб «Фінікс Меркюрі». За команду вона грала у 2013-2021 роках, а у 2014-му здобула в складі «Меркюрі» свій єдиний досі чемпіонський титул WNBA.

«Ми сумували за Бріттні кожного дня, що вона була відсутня. І хоча баскетбол був не головною нашою проблемою, дуже не вистачало її присутності на майданчику, в роздягальні, у наших організації та спільноті», - йдеться в коментарі генерального менеджера «Фінікса» Джима Пітмена.

«Ми продовжимо використовувати всі ресурси нашої організації для підтримки Бріттні, на майданчику та за його межами. І ми раді за неї, що вона повертається до баскетболу, який так сильно любить. Це особливе підписання, і сьогодні - особливий день для всіх нас».

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне