Ваулз розповів про договір, що визначав правила боротьби між Росбергом та Хемілтоном

Ваулз розповів про договір, що визначав правила боротьби між Росбергом та ХемілтономКерівник «Уїльямса» Джеймс Ваулз, який раніше багато років працював у «Мерседесі», розповів про таємний договір, який він склав для врегулювання запеклого суперництва Льюїса Хемілтона та Ніко Росберга.

«Найголовніше щодо пілотів — це чесність і відвертість. Все просто. Якщо їхня поведінка починає йти на шкоду команді та їм самим, потрібно чесно їм про це говорити. 2014-го вони знали, що хтось із них виграє титул того сезону. До речі, вони знали це ще до початку перших перегонів. Моє завдання було скласти документ, у якому формулювалися дуже точні правила того, як ми збираємося взаємодіяти і боротися між собою. Ми назвали цей договір «Правилами бою», пізніше назва була змінена на іншу, менш військову. Але кордони залишалися такими ж чіткими: так можна чинити, так – ні.

Вся перша сторінка була про те, що необхідно дотримуватися спортивних принципів, а якщо вчинити нечесно, то шкодуватимеш про це все життя. Так, у тебе буде титул, але він буде заплямований, не буде чистим. Нам було важливо донести до гонщиків, що головне це те, яку спадщину вони залишать.

Наприклад, Міхаель Шумахер – приголомшливий гонщик, але 1997 залишив пляму на його спадщині. Такі речі завжди залишаються в пам'яті, тому ми донесли до наших пілотів цю думку: я не хочу, щоби мене запам'ятали таким чином. Має перемогти найшвидший гонщик у 20 гонках. Ми пообіцяли їм рівні можливості і вони погодилися на це, і це створило хорошу атмосферу. Це не означає, що ми не мали інцидентів. Усі пам'ятають Барселону 2016 року. На той момент ми не відступили, а подвоїли зусилля, наполігши на своєму», - розповів Ваулз у підкасті High Performance.

 
За матеріалами: championat.com
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне