Ферстаппен звинуватив Хемілтона у порушенні правил боротьби на трасі

Ферстаппен звинуватив Хемілтона у порушенні правил боротьби на трасіМакс Ферстаппен виграв Гран-прі Австралії, проте початок перегонів виявився для нього непростим. На перших же метрах голландця, що стартував з поулу, випередив Джордж Расселл, а на прямій, що веде до третього повороту, в боротьбу з ним вступив Льюїс Хемілтон.

Семиразовий чемпіон зрівнявся із суперником, перебуваючи на внутрішньому радіусі, а на виході максимально розширив траєкторію, не залишивши на асфальті місця для Red Bull. Макс залишився незадоволеним цим епізодом. Після переможного фінішу він пояснив, що саме не влаштувало його у діях Льюїса.

«Я у тій ситуації прагнув уникнути зіткнення, – сказав Макс. – Зараз у правилах чітко прописано, на що ти маєш право, перебуваючи зовні. І в тій ситуації ці вимоги було порушено.

Ну та гаразд. У нас був гарний темп, і я все одно випередив його. Але наступного разу я візьму все, що трапилося до уваги». Я

Макс додав, що в той момент волів не ризикувати, тому що перегони тільки почалися.

«Я погано стартував, а перше коло проводило обережно, бо мені було що втрачати. А ось їм заради перемоги довелося серйозно постаратися», – пояснив гонщик Red Bull.

Чи не єдиним хвилюючим моментом після того, як Ферстаппен вийшов у лідери, став його виїзд із траси у передостанньому повороті.

«Я не хотів сильно пошкодити шину, – пояснив він. - Тому вважав за краще проїхати ширшою траєкторією, тому що в мене був достатній запас часу. Здорово, що я вперше виграв тут. Команді теж давно не вдавалося перемагати на цій трасі».

Насамперед Red Bull лише раз ставала найсильнішою у Мельбурні – у 2011 році завдяки Себастьяну Феттелю.

 
За матеріалами: motorsport.com
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне