Міжнародний союз триатлоністів повернув спортсменів з Росії та Білорусі до змагань

Міжнародний союз триатлоністів повернув спортсменів з Росії та Білорусі до змаганьМіжнародний союз тріатлону (World Triatlon) дозволив російським та білоруським спортсменам брати участь у своїх змаганнях. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

У своїй заяві World Triathlon посилається на оновлені рекомендації Міжнародного олімпійського комітету. У березні той радив повернути атлетів з паспортами Росії та Білорусі до індивідуальних міжнародних турнірів на умовах нейтралітету, якщо ті не підтримують війну РФ проти України.

Після оголошення нових рекомендацій спортсменам двох країн дозволили змагатися у боротьбі, тхеквондо та настільному тенісі. Розглядають таку можливість й у водних та стрілецьких видах спорту.

У заяві World Triathlon зазначають: йдеться як про спортсменів, так і офіційних осіб з Росії та Білорусі, яких повертатимуть до змагань організації.

Водночас керівна тріатлонна організація наголосила на своїй підтримці України у війні проти РФ. Та додала, що «незалежність [російських та білоруських] спортсменів та офіційних осіб є абсолютною умовою їхнього повернення до змагань World Triathlon».

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне