МОК не допустив 2-разового олімпійського чемпіона з Росії на відбірковий турнір до Ігор у Парижі

Міжнародний олімпійський комітет не допустив «нейтрального» борця з російським паспортом, дворазового олімпійського чемпіона Абдулрашида Садулаєва до ліцензійного турніру в Баку. Про це повідомляється на офіційному сайті Об'єднаного світу боротьби.

МОК не допустив 2-разового олімпійського чемпіона з Росії на відбірковий турнір до Ігор у ПарижіНещодавно Україна надіслала листа до МОК, в якому навела докази того, що Садулаєв та ще низка спортсменів підтримує війну в Україні.  

азначалось, що російські атлети брали участь у пропагандистських заходах, робили публічні заяви на підтримку російського режиму та відвідували тимчасово окуповані території України.

Садулаєва дискваліфікували з ліцензійного турніру в Баку після того, як комісія виявила нову інформацію про його підтримку війни Росії проти України. Також на рішення вплинуло те, що спортсмен досі офіційно оголошений член клубу «Динамо».

Садулаєв — олімпійський чемпіон останніх двох Олімпіад (у Ріо у 2016 році та Токіо у 2021-му). Також він є 4-разовим чемпіоном світу та 4-разовим чемпіоном Європи з вільної боротьби. Виступає у вазі 97 кг.

Ліцензійний турнір в Баку відбудеться 5-7 квітня. На ньому розігруватимуться олімпійські ліцензії у шести вагових категоріях кожного виду боротьби. Це передостанній шанс кваліфікації на Олімпіаду-2024 для європейських борців — останнім буде світовий ліцензійний турнір, що відбудеться 9-12 травня у Стамбулі. 

Ліцензію на Олімпійські ігри на цьому турнірі здобудуть усі фіналісти змагань.

На турнірі Україну представлять 16 борців. Шість борців у чоловічій вільній боротьбі, ще по п’ять – у вільній жіночій та греко-римській боротьбі.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне