Володимир Шацьких - про повернення атлетів з РФ: Сумнівів не було

Володимир Шацьких - про повернення атлетів з РФ: Сумнівів не було

Фото: Facebook Володимира Шацьких

Наприкінці березня Міжнародний олімпійський комітет вніс зміни у рекомендації щодо участі спортсменів з Росії та Білорусі на турнірах. Міжнародним спортивним федераціям було порекомендовано повернути до змагань атлетів з цих країн у статусі нейтральних.

Однією з міжнародних спортивних федерацій, яка пішла назустріч оновленим рекомендаціям МОК, став Об'єднаний світ боротьби. У середу, 5 квітня, UWW одностайно вирішив повернути борців з Росії та Білорусі до змагань.

Рішення щодо допуску конкретних борців до турнірів, відповідно до нових рекомендацій МОК, ухвалюватиме "незалежна панель". Хто до неї входитиме та які критерії будуть визначальними - UWW повідомить у найближчі тижні.

Головний тренер збірної України з греко-римської боротьби Володимир Шацьких у коментарі відзначив, що відповідне рішення від UWW було очікуваним. За словами тренера, в Об'єднаному світі боротьби лише очікували на нові рекомендації від МОК, щоб потім повернути до міжнародних турнірів росіян та білорусів.

«На мою думку, якби МОК раніше прийняв лояльне рішення, то наша міжнародна федерація була однією з перших, яка цим би скористалась – можливістю допустити країн-агресорок до міжнародних змагань. Адже президент міжнародної федерації – серб [Ненад Лалович] – наскільки мені відомо у дуже добрих стосунках із президентами Росії та Білорусі. Тож сумнівів не було, що росіян і білорусів допустять, аби вони були представлені на міжнародних змаганнях.

Це питання непросте, адже бойкот можуть ототожнювати з неспортивною поведінкою. Багато європейських країн нас підтримують у цьому питанні. Але, наскільки мені відомо, вони підтримують бойкот Олімпійських ігор. На чемпіонат світу і Європи це поки що не розповсюджувалось.

Думаю, наша федерація буде підтримувати політику нашої держави. Тож, скоріше за все, ми не будемо виступати там, де заявлені представники країн-агресорок».

нагадаэмо, наприкінці березня уряд України ухвалив "протокольне" рішення, яким передбачений бойкот усіх змагань, у яких беруть участь російські та білоруські атлети. Крім цього, Мінмолодіспорту в останній заяві наголосило, що почало опрацьовувати питання позбавлення федерацій статусу "національних" у разі їхньої відмови бойкотувати змагання.


 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне