Романчук припустив, що не пливтиме на відкритій воді на ОІ-2024: Не хочеться ризикувати здоров'ям

Романчук припустив, що не пливтиме на відкритій воді на ОІ-2024: Не хочеться ризикувати здоров'ямМихайло Романчук припустив, що не братиме участь на олімпійському турнірі з плавання на відкритій воді, що відбудеться у Парижі.

Романчук — 2-разовий призер Олімпіади-2020 з плавання (срібло на 1500-метрівці вільним стилем та бронза на 800 м). 

Починаючи з 2022 року Романчук почав змагатися на відкритій воді. Уже в перший рік виступів він здобув «бронзу» чемпіонату світу на дистанції 5 км, а також змагався на олімпійській дистанції 10 км.

Пряму ліцензію на змагання у відкритій Романчук не здобув, але він може виступити на Олімпіаді-2024. Додаткові місця отримають спортсмени, що здобули квоти на найдовших дистанціях у басейні (800 м та 1500 м).

Відтак, за власним бажанням Михайло може заявитися на плавання у відкритій воді. Але свою участь він ставить під сумнів. Одна з причин – стан річки Cени, де проходитимуть змагання.

«Відкрита вода буде після басейну, і є можливість заявитися на неї. Але з іншого боку — не хочеться ризикувати станом здоров'я та виступати у тій річці. Подивимося, що моя голова придумає. Ще є можливість заявитися на відкриту воду, але подивимося, як воно буде», — сказав Романчук.


 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне