Два українці уперше в історії пройшли в основний раунд Турне чотирьох трамплінів

У Інсбруку (Австрія) відбувається третій, передостанній етап у програмі «Турне чотирьох трамплінів». Два українці уперше в історії пройшли в основний раунд турніру.

Українські стрибуни Віталій Калініченко та Эвген Марусяк фінішували у кваліфікації у топ-30 та із запасом пройшли до основного раунду змагань.

У кваліфікації Віталій Калініченко зайняв 24-те місце. Він стрибнув на 120.5 метрів, набрав у сумі 102 бали. Євген Марусяк на 26-му місці. Стрибнув на 119.5 метрів, набрав у сумі 99 балів.
Різниця між українцями полягала у поправці на вітер – Марусяк отримав на бал менше за умови, а також майже на два бали менше за дальність стрибка.
Загалом у кваліфікації етапу змагалися 63 спортсмени, топ-50 проходили далі.

Переміг у кваліфікації словенець Анце Ланішек – він єдиний, хто полетів за 130 метрів виконавши стрибок на 134 метри.

В основному раунді змагань стрибуни будуть розподілені на пари. Вони в «мінідуелях» визначать 25 спортсменів, що пройдуть далі. А ще п'ять стрибунів будуть добрані до фінального етапу як «лакі-лузери» – топ-5 серед тих, хто не виграв свою мінідуель.

Калініченко в основному раунді змагатиметься зі швейцарцем Грегором Дешванденом — срібним призером етапу Кубка світу в Клінгенталі на великому трампліні.
Марусяк стрибатиме за вихід у фінальний раунд проти австрійця Клеменса Айгнера.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне