Китаянка Чжун'ї виграла турнір претенденток-2024; Анна Музичук поза топ-3

Китаянка Чжун'ї виграла турнір претенденток-2024; Анна Музичук поза топ-3У канадському Торонто завершився шаховий турнир претенденток-2024. Шахистки змагалися за право зіграти з чинною чемпіонкою світу Цзюй Веньцзюнь з Китаю.

34-річна українська шахістка зі Львова Анна Музичук відібралася на Турнір претенденток завдяки фінішу в трійці найкращих шахісток Кубка світу-2023.

Право на титульне протистояння здобувала лише найкраща шахістка в турнірній таблиці за підсумками 14 турів.

Турнір претенденток-2024 пройшов у форматі подвійного групового раунду. Кожна шахістка провела по дві партії з усіма сімома суперницями й отримувала один бал в разі перемоги, пів бала — в разі нічиєї.

Анна Музичук стала єдиною шахісткою з восьми, що завершила турнір без перемог. З доробком у 5.5 бала Музичук стала восьмою в турнірній таблиці.

11 партій Анна звела до нічиїх, ще в трьох — зазнала поразки. Три бали українка набрала у грі чорними фігурами, ще 2.5 — білими.

Вперше в кар'єрі Музичук фінішувала поза топ-3 Турніру претенденток. У 2019 році вона посіла друге місце, у 2023-му — розділила третє.

Переможницею Турніру претенденток-2024 стала китаянка Тань Чжун'ї, яка  виграла п'ять з 14 партій та набрала 9 балів. Трьох найближчих переслідувачок вона випередила на 1.5 бала.

Тань Чжун'ї гратиме за свій другий титул чемпіонки світу з класичних шахів. На ЧС-2017 китаянка обіграла у фіналі саме Анну Музичук, а наступного року поступитися званням Цзюй Веньцзюнь.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне