Олексій Лень встановив абсолютний рекорд українських баскетболістів за кількістю матчів у НБА

Олексій Лень встановив абсолютний рекорд українських баскетболістів за кількістю матчів у НБАОлексій Лень встановив абсолютний рекорд українських баскетболістів за кількістю матчів у НБА.

Центровий «Сакраменто Кінгз» Олексій Лень встановив абсолютний рекорд українських баскетболістів за кількістю матчів у НБА. Сталось це у поєдинку регулярного чемпіонату проти «Мілуокі Бакс», у якому «Кінгз» поступились в овертаймі – 142:143. Українець провів на майданчику понад 11 хвилин (чотири очки, п'ять підбирань та одна передача).

Лень проводить 11-й сезон у НБА після того, як у 2013 році був обраний «Фініксом» під п'ятим загальним номером на драфті. З того моменту Олексій виступав у складі «Атланти», «Торонто», «Вашингтона» та «Сакраменто».

Наразі Лень проводить третій сезон у складі «Сакраменто». Дотепер Лень ділив з Віталієм Потапенком перше місце серед українських баскетболістів за кількістю матчів у НБА – по 610.

Зігравши 611 поєдинків у НБА, Лень вийшов на чисте перше місце серед українців за матчами в Асоціації. Наразі в його активі 4454 очки.

Усі матчі Олексія Леня в НБА

«Фінікс Санз» — 335 матчів
«Атланта Хокс» — 117
«Торонто Репторз» — 7
«Вашингтон Уізардс» — 57
«Сакраменто Кінгз» — 95

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне