FIA перепише правила після конфузу з Алонсо

 Гонщик «Астон Мартін» Фернандо Алонсо фінішував у Джідді третім і навіть піднявся на подіум, але після цього отримав 10- секундний штраф та відкотився у протоколі на четверте місце.

FIA перепише правила після конфузу з АлонсоПроте команді іспанця вдалося переконати суддів FIA, що покарання призначено неправильно. Представники «Астон Мартін» наполягали, що випадкове торкання домкратом, коли Фернандо відбував попередній 5-секундний штраф на піт-лейні за неправильне розташування на стартовій решітці, не можна вважати роботами з машиною.

У результаті протокол перегонів повернули у вихідний стан, що дозволило Алонсо довести кількість подіумів за кар'єру до ста.

Після цієї історії у FIA пообіцяли точно визначити, що дозволено робити з машиною на піт-лейні, а що – ні. Точні формулювання будуть озвучені командам до початку наступного Гран-прі в Австралії.

В офіційному документі з цього приводу сказано: «Запит на перегляд початкового рішення було направлено суддям у ході останнього кола перегонів. Судді погодилися заслухати команду в рамках процедури перегляду через появу нових доказів та визначення поняття "робота з машиною", щодо якого були суперечливі прецеденти. Це й призвело до особливого розвитку подій.

Цю тему буде винесено на обговорення Спортивного консультативного комітету 23 березня, уточнення буде внесено до Гран-прі Австралії».

Тепер у правилах буде суворо прописано, чи дозволено механікам торкатися машини в той час, коли гонщик відбуває штраф. Крім того, у FIA пообіцяли розібратися, чому винесення рішення про друге покарання Алонсо зажадало такого довгого часу – на це пішло 50 хвилин.

 
За матеріалами: motorsport.com
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне